Dar Antonia – Sousse

Dar Antonia är ett elegant litet pensionat som erbjuder fyra sviter i en fin atmosfär med diskret lyx och en härlig harmonisk stilblandning.

 

Av Ulrica Engström, Foto Salah Jabeur

 

Dar Antonia uppfyller särskilt förväntningarna hos sofistikerade resenärer som väljer att upptäcka Sousse och njuta av dess Medina, utan att kompromissa med kvaliteten på boende och service.

 

Inredningen av Dar Antonia är resultatet av Philippe Xerris vision. Den är utformad att berusa sinnena, för att berätta magin och mysteriet i Tunisiens historia, och blanda en sober och minimalistisk arkitektur med en ljus stil. Sprida dofter och atmosfärer av olika historiska ögonblick.

 

 

Färgpaletten härrör från naturliga pigment som reflekterar ljuset från naturen och landskapet. Dekorationen blandar historiska element med lokalt hantverk. Resultatet är en subtil atmosfär som tar oss med på en utforskningsresa mellan öst och väst där element från kolonitiden smälter samman till en arab-andalusisk atmosfär.

 

 

Varje gästs besök är unikt, varje önskan kommer att förverkligas och varje detalj är uttänkt för att tillfredsställa de mest krävande gästerna. På Dar Antonia samarbetar all personal för att ge uppmärksam och personlig service.

 

 

Den gastronomiska upplevelsen av Dar Antonia förflyttar dig till en autentisk, kulinarisk resa med de bästa tunisiska specialiteterna som samexisterar med utsökt medelhavsmat.

 

Vårt kök är enkelt och naturligt, med varje maträtt fylld av ljusa färger och pirrande dofter. Kocken Saida har noggrant valt ut ingredienserna från lokala marknader och omgivande gårdar. Vår kulinariska filosofi och beredningstekniker främjar hälsosam och intelligent matlagning.