Dar Ben Gacem Pasha Tunis Médina

Dar Ben-Gacem är ett speciellt och originellt projekt. Det är inte bara ett litet hotell i Tunis médina, utan framförallt en berättelse om engagemang och positivitet bortom gränserna.

 

Av Ulrica Engström. Foto Salah Jabeur

 

Skapandet av projektet innebar återupplivande av ett arkitektoniskt arv, att diversifiera användningen av utrymme och möjliggöra kontinuitet.

 

Ett besök i Dar Ben-Gacem är som att besöka en hamn, där alla typer av språk hörs från besökare som trots deras olika kulturer samlas och kommunicerar. Vissa av dem kommer att lämna och aldrig komma tillbaka, andra, å andra sidan, kommer tillbaka.

 

 

Leila Ben-Gacem, ägare till Dar Ben-Gacem, har sagt: “detta hus kommer att berätta om alla de födelser och äktenskap som det har upplevt, och dela med sig av alla de lyckliga och sorgliga stunderna under de senaste tre århundradena”.

 

Men om du själv berättar dina drömmar och ambitioner för framtiden till Dar Ben-Gacem när du kommer hit blir du kär i alla vinklar och vrår.

 

 

Dess själ har noggrant formats av arbetet från tunisiska hantverkare. Dessa hantverkare är riktiga “vårdnadshavare”, de har bevarat hantverket och förfäders tekniker sedan århundraden.

 

Dar Ben-Gacem är dessutom ett socialt företag, all vår vinst investeras på nytt för att kunna återställa andra platser i medinan, samt användas för kulturinitiativ för medinans ungdomar.

 

 

“I Dar Ben-Gacem harmonierar det förflutna med nuet. Dess värde ligger inte bara i skyddet av dess antika historia, utan också i den delade ekonomin som skapats i medinan, detta för att återuppliva och bidra till återfödelsen av ett historiskt distrikt i Tunis”.

 

 

Länk till virtuellt besök
https://www.maisonsdhotesentunisie.com/vr/maisons/dar_ben_gacem_pasha/