Dar Sabri – Nabeul

 

I hjärtat av Medinan i Nabeul öppnade år 2009, ett av Cap Bons första pensionat och ett av de fem så kallade pionjärpensionaten i Tunisien: Dar Sabri. En riskabel satsning i en region som främst är känd för sin massturism.

 

Av Ulrica Engström, Foto Salah Jabeur

 

Men framgången är genast uppenbar, huset erbjuder ett oförlikneligt utrymme för avkoppling och vila. Förfining, lyx och diskretion är nyckelorden för detta charmiga residens, där man har blandat modernitet och tradition, och tänkt ut allt för att tillfredsställa en kundkrets som vet hur man uppskattar platsens raffinerade skönhet.

 

Här välkomnar ett uppmärksamt team, under ledning av husets herre Sabri, sina gäster till denna fristad som i slutet av en diskret återvändsgränd ligger väl skyddad i den gamla staden Nabeul.

 

 

Man behöver knappt passera tröskeln, så ger den centrala uteplatsens friskhet och lugn, medan den välvda pelargången subtilt lyfter fram arkitekturen i det traditionella arabiska huset. Dar Sabri, framhäver husets charm, och upphör inte att blända besökaren med sina fina sviter och goda delikatesser på dess bord. Älskare av äkthet och historia bör välja sviterna Guld och Silver.

 

 

De samtida sviterna på övervåningen passar för de som är intresserade av design. Alla briljerar i elegans och pryds med handbroderade sängkläder av en lokal konstnär.

 

När det gäller maten, så serverar man ett raffinerat gourmetkök där man tagit vara på de lokala traditionerna.  

 

 

Dar Sabri presenterar andra exklusiva tillgångar för dem som tar sig tid att njuta av sin vistelse: en infinity pool på takterrassen, ett stort solarium bakom höga vita väggar krönta med fikonkaktus, ett privat hammam bad för att göra din avkoppling perfekt, en konceptbutik med utvalda hantverksprodukter med hög standard, matlagningskurser på begäran för att utöka smakupplevelsen.

 

 

Så har Dar Sabri på 10 år blivit platsen för sammankomster och möten för människor som vill uppleva en äkta kulturupplevelse hos värden som är en passionerad Tunisien-estet, och som själv har en bakgrund från två kulturer.

 

Han välkomna gäster från hela världen med en särskild uppmärksamhet som har gett Dar Sabri ett obestridligt rykte.

 

Således fick Dar Sabri titeln ”First Guest House” i landet av Trip Advisor. Många besökare med höga anspråk har gett det här gästhuset sina bästa rekommendationer.