Diar Abou Habibi – Tozeur

Diar Abou Habibi är ett trädhotell i hjärtat av oasen Tozeur. Stugorna är byggda på pålar mellan dadelpalmerna och man befinner sig uppe i palmlunden.

 

 

 

Dessa stugor i olika storlek är utrustade med alla moderna bekvämligheter och snyggt inredda med lokala föremål och material. Enkelhet, lyx och regionala traditioner förenar sig för att erbjuda besökare överraskning, ro och behag enligt livet i Sahara.

 

 

Stugorna är helt gjorda i trä i hjärtat av en palmlund på en hektar. De är integrerade i den naturliga miljön i oasen. Här odlas frukter och grönsaker som skyddas av dadelpalmerna, vilket ger oasens invånare fina ekologiska jordbruksprodukt.

 

 

Turer med hästvagn eller till häst genom oasen gör att du i långsam takt kan upptäcka tusen och en aktiviteter i en stor aktiv palmlund.

 

På hösten kommer också besökare för att bevittna smidiga, akrobatiska bybor på den spektakulära plockningen, enligt förfäders praxis, av ljusa och genomskinliga dadlar, de berömda deglet Nour.

 

Nära Diar Abou Habibi kan familjer och barn besöka parken Chak-Wak, ett spännande friluftsmuseum.

 

 

Å andra sidan, finns i närområdet också Tozeurs medina som bevarat sin vackra arkitektur där besökare erbjuds att smälta in i en äkta ockrafärgad stad i Sahara.

 

Länkt till virtuellt besök: www.maisonsdhotesentunisie.com/vr/maisons/diars_abou_habibi/