Les Jardins de la Mer – Ghar El Melh

Ägaren hade upptäckt stranden från sin barndom i Sidi Ali El Mekki. Efter att ha tillbringat flera somrar där blev han och hans fru kära i en bit mark i bergen.

 

Av Ulrica Engström, Foto Salah Jabeur

 

Ägarna ville bo där året runt. På denna hektar stora tomt var deras första krav att först och främst respektera landskapet genom att låta det framtida huset smälta in i sin naturliga miljö. Därför användes jordfärger. Huset som ligger nedsänkt i naturen har utsikt över lagunen till den lilla idylliska byn Porto Farina, och har en hisnande panoramautsikt.

 

 

Huset är byggt i sten och mycket trä, så det vilar diskret i landskapet, knappt synligt från vägen som leder till stranden. Fantastiska terrasser, skuggade av pergola täckta med vass, inbjuder dig att vila utan att någonsin ta ögonen från havet.

 

 

Mycket välskötta trädgårdar, planterade med fantastisk bougainvillea och andra växter, erbjuder härliga avslappnade och doftande promenader. Poolen har utsikt över lagunen och havet, med utsikt mot Gammarths kust, och på en klar dag Bou Kornine.

 

 

En idealisk plats för att koppla av och ladda batterierna, men det utesluter inte att upptäcka det historiska och naturliga arvet i Ghar El Melh (Porto Farina): dess tre ottomanska fort från 1600-talet, dess hamn och dess arsenal från samma period, samt dess lagun där flyttfåglar stannar över under sin flytt.