Vår olivodlare Karima delar här ett av sina favoritrecept på en väldigt god och enkel choklad kladdkaka med olivolja från den egna gården CHORBANE.
Jag har provat receptet och kan bara säga att den gick åt väldigt fort. Att toppa med jordgubbar passar perfekt.
Njut!
INGREDIENSER
100 gr mörk choklad
4 ägg
40 gr socker
2 tsk bakpulver
2 msk mjöl
150 ml CHORBANE Extra Virgine olivolja (av stora flaskan, 750ml) *
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 170 grader
- Smält chokladen i vattenbad
- Vispa ihop socker och ägg.
- Rör i försiktigt bakpulver och mjöl. Därefter den smälta chokladen
- Rör sedan i olivoljan, lite åt gången.
- Häll smeten i en rund ugnsform.
- Grädda i mitten av ugnen under ca 14-15 minuter.
- Mitten av kakan skall vara kladdig.
Låt kladdkakan vila minst 1 timme.
Toppa gärna med jordgubbar innan servering
Hemma i köken runt medelhavet, används i princip, aldrig smör och grädde. Olivoljan används till både bakverk och efterrätter.
* Länk till Karimas olivolja Chorbane 750 ml (gjord på mogna Chemlali oliver)
https://www.olivoljehuset.se/sv/vara-olivoljor/chorbane-extra-jungfru-750ml.html