Salade Tunisienne

Här kommer en fräsch och riktigt god sallad som passar perfekt till sommaren. Den passar både till grillad fisk och kött eller som en trevlig förrätt. 

 

Salade Tunisienne/Tunisisk sallad, kommer ursprungligen från Tunisien och tillagas på råa grönsaker som finhackas.  Varje familj har sin lilla tvist, men här kommer vårt recept.

 

I Tunisien garnerar man ofta med både ägg, tonfisk och svarta små oliver.

 

Recept för 4 personer:

1 gul lök/eller röd lök (gärna färsk)

3-4 fasta goda tomater

1 hel gurka

4 msk riktigt god olivolja *

1 citron

4 msk torkad mynta

Salt & peppar

Viktigt är att salladen får vila minst 1 timme innan servering.

 

Bon Appétit!

Mona

 

* Riktigt god olivolja från Tunisien, direkt från gården, hittar du på www.olivoljehuset.se

Rekommenderar en mild olivolja, gjord på Chemlali oliven.

 

Olivolja gjord på Chemlali oliven finns:

från Karimas gård Chorbane https://www.olivoljehuset.se/sv/vara-odlare/karima-el-bedoui/

Och även från Mounir & Zhairas gård Segermès: https://www.olivoljehuset.se/sv/vara-odlare/mounir-zhaira/