Här kommer en fräsch och riktigt god sallad som passar perfekt till sommaren. Den passar både till grillad fisk och kött eller som en trevlig förrätt.
Salade Tunisienne/Tunisisk sallad, kommer ursprungligen från Tunisien och tillagas på råa grönsaker som finhackas. Varje familj har sin lilla tvist, men här kommer vårt recept.
I Tunisien garnerar man ofta med både ägg, tonfisk och svarta små oliver.
Recept för 4 personer:
1 gul lök/eller röd lök (gärna färsk)
3-4 fasta goda tomater
1 hel gurka
4 msk riktigt god olivolja *
1 citron
4 msk torkad mynta
Salt & peppar
Viktigt är att salladen får vila minst 1 timme innan servering.
Bon Appétit!
Mona
* Riktigt god olivolja från Tunisien, direkt från gården, hittar du på www.olivoljehuset.se
Rekommenderar en mild olivolja, gjord på Chemlali oliven.
Olivolja gjord på Chemlali oliven finns:
från Karimas gård Chorbane https://www.olivoljehuset.se/sv/vara-odlare/karima-el-bedoui/
Och även från Mounir & Zhairas gård Segermès: https://www.olivoljehuset.se/sv/vara-odlare/mounir-zhaira/