Tunisisk Rädissallad

Av Mona Chabchoub Wessblad

 

 

Det finns många tunisiska sallader som baseras på färska, grillade, kokta eller friterade grönsaker. Och det finns också sallader där en enskild grönsak får ha huvudrollen, som exempelvis i denna med rädisor. 

Text & Foto av Mona Chabchoub Wessblad

Det tunisiska köket utgör en del av det nordafrikanska köket, som i sin tur är en del av medelhavsköket. Tunisisk matlagning har en mycket gammal tradition. Det är mycket gott som väntar på er, ni som vill ge era smaklökar nya upplevelser.

Här kommer en fräsch och riktigt god sallad som passar perfekt som tillbehör. Den passar både till grillad fisk och kött eller som en trevlig förrätt

 

Recept:

1 knippa rädisor

2 msk hackad persilja

1 msk hackad selleri

3 msk Tunisisk olivolja *

(gärna mild, av olivsorten Chemlali ex. Chorbane, Segermès Chemlali eller Oleastra Fruité Doux)

1 citron

Salt

 

Gör så här:

  • Pressa citronen och häll saften i en skål. Tillsätt salt.
  • Tvätta rädisorna. Ansa sedan blasten och skriva rädisorna tunt.
  • Lägg de skivade rädisorna i citronsaften.
  • Tillsätt persiljan och sellerin och blanda.
  • Ringla över den goda olivoljan innan servering.

 

Fräscht, enkelt och så gott

Bon Appétit!

 

/Mona

 

* Riktigt god olivolja från Tunisien, direkt från gården, hittar du på www.olivoljehuset.se