Salade Oumed Houria

Tunisisk morotssallad – En favorit i vårt kök och på buffébordet. Oumek Houria passar perfekt som förrätt eller tillbehör till både kött och fisk.

En favorit i vårt kök och på buffébordet. En välsmakande tunisisk morotsallad smaksatt med kryddor och harissa garnerad med hårdkokt ägg och svarta oliver (I Tunisien där det är lätt att hitta god tonfisk, garneras den även med det) 


Detta är en av Tunisiens mest populära förrätter och tillbehör. Slata Omek Houria som bokstavligen betyder ”din mamma Hourias sallad” är en sallad gjord på kokta och mosade morötter med en gaffel (eller potatisstöt) blandad med vitlök, harissa, kryddor och riktigt god olivolja. 


Legenden säger att den första kvinnan som gjorde denna maträtt hette Houria och att hennes hår var färgat av henna, därav namnet. 

 

Receptför 4 personer: 

8 stora morötter, skalade och skurna i bitar 

1 – 3 tsk harissa (efter smak) 

1 tsk malen spiskummin 

0,5 – 1 citron, saft 

3 – 4 msk riktigt god olivolja*  

Salt & peppar 

 

Vid servering: persilja, hårdkokt ägg, tonfisk & lite mer olivolja (i Tunisien garnerar man gärna många sallader med tonfisk då det är lätt att hitta riktigt god tonfisk)