Mat & Dryck

Livsstil, Mat & Dryck mars, 2021

Får jag fresta med en Chakchouka till helgen? Vem skulle tro att denna Tunisiska vardags rätt skulle bli så populär och eftertraktad på brunchen i New York?

Livsstil, Mat & Dryck mars, 2021

Det som kännetecknar det tunisiska köket är enkelheten. Klimatet och jorden ger fantastiska råvaror och marknaderna fylls av säsongens frukt och grönsaker samt pinfärsk fisk, kött och kyckling. I köket…

Mat & Dryck juli, 2021

Här kommer en fräsch och riktigt god sallad som passar perfekt till sommaren. Den passar både till grillad fisk och kött eller som en trevlig förrätt. 

Mat & Dryck juli, 2021

Vår olivodlare Karima delar här ett av sina favoritrecept på en väldigt god och enkel choklad kladdkaka med olivolja från den egna gården CHORBANE.   

Mat & Dryck september, 2021

Av Mona Chabchoub Wessblad     Det finns många tunisiska sallader som baseras på färska, grillade, kokta eller friterade grönsaker. Och det finns också sallader där en enskild grönsak får…

Livsstil, Mat & Dryck november, 2021

Tunisisk morotssallad – En favorit i vårt kök och på buffébordet. Oumek Houria passar perfekt som förrätt eller tillbehör till både kött och fisk.En favorit i vårt kök och på…


Människor

Livsstil

Kultur

Vykort

Resor

Olivolja